Німецький центр Аренс і Шварц

Будь-яка юридична допомога

+380 (0)67 551 38 41+380 (0)66 180 54 56+380 (0)63 010 63 15+380 (0)44 592 73 71

Види на проживання в Україні

временный вид на жительство в Украине / посвідка на тимчасове проживання в Україні / befristete Aufenthaltsgenehmigung für die Ukraine

На перебування довше 90 днів за півроку громадянам ЄС знадобиться в Україні тривалий дозвіл на проживання. Такі дозволи можуть бути як тимчасовими, так і безстроковими.

Дозвіл на перебування завжди прив’язане до причини перебування.

Найбільш часто зустрічаються підставами є возз’єднання сім’ї і навчання.

Прийом на роботу і започаткування бізнесу/інвестиції є підставами для видачі тривалого дозволу на перебування.

Ми можемо швидко і без зайвої бюрократії допомогти Вам в отриманні різноманітних дозволів на перебування.

Возз’єднання сім’ї: возз’єднання з чоловіком/дружиною або неповнолітніми дітьми

Для возз’єднання сім’ї в більшості випадків потрібно подача заяви про видачу візи категорії «D» перед в’їздом в Україну в українському посольстві в Німеччині.

Для цього потрібні такі документи:

  1. Свідоцтво про шлюб. Якщо ці документи іноземною мовою, потрібні апостиль і переклад.

    Або для возз’єднання сім’ї у розумінні возз’єднання з неповнолітньою дитиною
  2. Свідоцтво про народження рідного неповнолітньої дитини. Якщо ці документи іноземною мовою, потрібні апостиль і переклад.

Подача заяви на видачу дозволу на перебування здійснюється в Україні в локальній імміграційної служби за місцем реєстрації. Але з цього правила є винятки.

При возз’єднанні сім’ї у розумінні возз’єднання з рідним неповнолітньою дитиною можлива нагальна видача безстрокового дозволу на перебування.

При возз’єднанні сім’ї у розумінні возз’єднання з чоловіком/дружиною дозвіл на перебування спочатку видається терміном на 2 роки. Після цього строку може бути видано дозвіл на безстрокове перебування.

Заява подається після видачі візи в локальній уповноваженої міграційній службі України, а саме за запланованим місцем проживання і фактичної реєстрації.

Документи для подачі заяви:

  1. Тимчасовий дозвіл на перебування, виданий на підставі укладення шлюбу з подальшим місцем проживання в Україні.
    1. Заяву чоловіка (формуляр-зразок)
    2. Заява від заявника
    3. Закордонний паспорт + переклад
    4. Ідентифікаційний код заявника (копія)
    5. Посвідчення особи заявника + переклад (копія)
    6. Свідоцтво про шлюб (якщо ці документи іноземною мовою, потрібні апостиль та переклад)
    7. Посвідчення особи подружжя в оригіналі + копія
    8. 4 фото 3,5х4,5 см
    9. Страховка на заявлений термін дозволу на перебування
    10. Віза категорії «D» для возз’єднання сім’ї (видається до цього українським консульством)
    11. Оригінал попереднього дозволу на перебування (продовження)

      Час обробки документів становить близько 5 робочих днів. Необхідна особиста присутність.
  2. Безстрокове дозвіл на перебування на підставі ведення шлюбних відносин довше 2 років в Україні (чергова заява) або возз’єднання сім’ї у розумінні возз’єднання з неповнолітньою дитиною
    1. Заява від заявника
    2. Закордонний паспорт + переклад (оригінал)
    3. Посвідчення особи заявника + переклад
    4. Довідка з місця проживання заявника + апостиль + переклад
    5. При необхідності, свідоцтво про шлюб (оригінал + нотаріально завірена копія. Якщо ці документи іноземною мовою, потрібні апостиль та переклад)
    6. При необхідності, свідоцтва про народження неповнолітніх дітей. Якщо ці документи іноземною мовою, потрібні апостиль і переклад.
    7. При подачі заяви на дітей: закордонного паспорта неповнолітніх дітей + переведення, при необхідності.
    8. Документ, що підтверджує право власності на квартиру, в якій буде зареєстрований заявник (оригінал + нотаріально завірена копія)
    9. Копія посвідчення особи власника квартири, в якій зареєстрований заявник.
    10. Нотаріально завірений дозвіл власника/власників квартири, в якій зареєстрований заявник.
    11. Довідка поліції про відсутність судимості.
    12. 8 фото 3.5х4.5 см
    13. Довідка з ЖЕК про всіх мешканців, прописаних у квартирі (форма 3).
    14. Ідентифікаційний код

Обробка документів триває близько 3 місяців. Особиста присутність обов’язкова.

Ми охоче допоможемо Вам на всіх етапах отримання дозволу на перебування у всіх регіонах України.

(11 людина, в середньому: 4.55/5)

^