Німецький центр Аренс і Шварц

Будь-яка юридична допомога

+380 97 947 0991

Відмова в шенгенській візі, відмови у видачі візи

Високий відсоток заяв про видачу візи відхиляється, незважаючи на наявність всіх необхідних документів. Підстави для відмови найчастіше стандартно сформульовані і для заявників часто незрозумілі. В цілому процес видачі візи для недосвідчених заявників або новачків складний для розуміння. Багато заявники скаржаться на відмову у видачі візи, хоча вони чітко дотримувалися пам’яток або інструкцій посольства. Незалежно від категорії візи (Гостьова поїздка/Ділова поїздка/Студентська віза/Прийом на роботу/Возз’єднання сім’ї/Укладення шлюбу/Наступний виїзд дітей і т. д.), яку Ви заявляєте, що у Вас є чотири можливості:

1. Ви ніяк не реагуєте і нічого не робите: Ваші дані й інформація про відмову фіксуються у файлі системи SIS. Кожне посольство країни Шенгенської угоди може побачити інформацію про відмову у видачі візи, і з великою ймовірністю в посольстві іншої країни Шенгену Ви також отримаєте відмову. Не допоможе також отримання нового паспорта, щоб ніхто не побачив у старому паспорті штамп про відмову. Як Ви бачите, це найгірший з можливих варіантів, якщо Ви хочете подорожувати по Європі.

2. Подання нової заяви на отримання візи: це має сенс тільки в тому випадку, якщо змінилися обставини, які власне і призвели до відмови у видачі візи. Ймовірність того, що Ви отримаєте відмову, дуже велика. Крім того, Вам знову доведеться оплатити візовий збір і пройти процедуру заново, що з нашого досвіду з великою ймовірністю і в більшості випадків приведе до відмови у видачі візи. Це другий поганий варіант, так як Ви приймаєте відмову посольства, як і в п. 1.

3. Заперечення проти рішення посольства: також відомо як апеляція або обґрунтування неправомірності. В заперечення проти рішення посольства Ви просите посольство перевірити власне рішення.
Для подачі заперечення для візи категорії C (гостьова віза, відрядження тощо) у Вас є термін протягом місяця. При відмові у видачі візи категорії D (возз’єднання сім’ї, укладення шлюбу, наступний виїзд дітей, студентська віза, Au-Pair, віза на термін більше 3-ох місяців і т. д.) у Вас є термін для подачі апеляції протягом одного року. Однак потрібно реагувати як можна швидше. Це працює на практиці, якщо посольство явно допустив помилку або якщо не були враховані важливі обставини для прийняття рішення.

Квота успіху в апеляційному процесі залежить від обставин кожної конкретної справи.

Більшість заявників нікого не уповноважують на юридичне представництво, ні з ким не консультуються і намагаються представляти свої інтереси перед посольством самостійно, що через незнання правової ситуації, звичайно ж, складно і для багатьох заявників практично неможливо. Перед складанням апеляції слід проконсультуватися у досвідченого адвоката, знающем права іноземців і право на перебування. В ідеальному випадку слід було б уповноважити юриста представляти інтереси заявника в посольстві вже на етапі подачі апеляції. Неадекватні апеляції можуть істотно погіршити ситуацію з подачею наступних заяв про видачу візи. Перевагою в таких процесах є відносно швидке час обробки запиту.
Ми проконсультуємо Вас з усіх питань, пов’язаних з відмовою у видачі візи всіх категорій і представимо Ваші інтереси в посольстві і відомствах у справах іноземців. Також ми складемо для Вас апеляцію і займемося для Вас процесом обґрунтування неправомірності рішення.

4. Подання адміністративної скарги.

По нашому досвіду, це найефективніший засіб для оскарження всіх видів відмов у видачі візи всіх категорій. Таким чином, для заявника істотно підвищується прозорість рішень. Порядок судочинства чітко врегульовано, і незалежний суд займається рішенням посольства. Не посольство самостійно, як в апеляційному процесі. Після вступу в силу Європейського візового кодексу візи заявники мають право на її отримання, і велика частина відхилених заяв є наслідком юридичну неграмотність і недбалою обробки документів.

Адміністративні позови проти візових рішень німецьких посольств мають найбільшу квоту успіху з усіх існуючих правових сфер. Частково вона перевищує шанси на успіх юрисдикції соціальних судів (на даний момент вище 50 %). Крім того, можливе надання допомоги по веденню судового процесу, тобто при достатніх шанси на успіх і нужді заявника останній не несе судові витрати, а витрати на адвоката частково або в повному розмірі несе держава. Потреба у візі і шанси на успіх є практично завжди. Якщо ми виграємо для Вас справа, держава несе судові витрати, а також виплачує нам адвокатський гонорар. Таку процедуру ми успішно практикуємо протягом багатьох років, і вона проявила себе з найкращої сторони для вирішення питань відмови у видачі візи всіх категорій. Практично у всіх візових питань уповноважений адміністративний суд р. Берлін, тому позов потрібно подати і туди теж. Ми пропонуємо Вам можливість з нашою допомогою вчинити юридичні дії в питанні відхилених заяв на видачу візи. Відповідна довіреність на представлення інтересів у суді може бути невідкладно оформлена у нас в офісі або ж ми надішлемо Вам електронною поштою. Про все інше подбають наші адвокати у Німеччині та Києві.

Наші послуги:

  • Консультування
  • Оформлення довіреності на представлення інтересів в суді
  • Заповнення і подача заяви про надання допомоги на ведення судового процесу
  • Ознайомлення з матеріалами по Вашій візі в посольстві і, при необхідності, ст відомстві у справах іноземців і SIS
  • Складання позовної документа
  • Адвокатське супровід під час співбесіди у посольстві (2 співбесіда)
  • Представництво в суді
  • Адвокатське супровід при отриманні візи
  • Стягнення Ваших процесуальних витрат з Міністерства закордонних справ.

Перевага підключення нашої юридичної компанії, зокрема, полягає в тому, що ми зможемо представляти Ваші інтереси на місці в Києві, а не тільки в Німеччині в суді. Ви можете звернутися до нас в будь-який час, а ми зможемо супроводжувати або представляти Вас з усіх питань і необхідним співбесід у посольстві. Цим на даний момент не займаються ні одна з німецьких та українських адвокатських компаній. Крім того, візові питання є основним напрямком нашої роботи, тому в цій області ми маємо не тільки глибокі знання, але і практичний досвід більше ніж інші адвокати в Україні або Німеччині.

5. Подача заяви на отримання візи іншої держави Шенгенської угоди.

При дотриманні певних умов можливо отримати Шенгенську візу іншої держави, а не Німеччині, навіть якщо раніше Вам було відмовлено у видачі візи. Це можливо, так як Європейський візовий кодекс в різних країнах Шенгенської угоди по-різному викладено і по-різному застосовується. Адміністративна практика цих держав відрізняється від німецької. На практиці в деяких країнах умови отримання візи більш м’які або ж зовсім інші, порівняно з Німеччиною. Зокрема, це стосується готовності до повернення та мети поїздки. Якщо посольство Німеччини дає відмову, можна змінити план подорожі і вибрати іншу країну як основну країну поїздки. Після отримання візи Ви все одно зможете відвідати Німеччину. У будь-якому випадку, ми рекомендуємо Вам проконсультуватися у нас, щоб знову не отримати відмову або зовсім заборона на в’їзд. Ми з радістю допоможемо Вам при оформленні такої візи, щоб уникнути повторного відмови у видачі візи.
Перевагою є також швидка видача візи. Як правило, в залежності від категорії візи процес видачі займає 1-2 тижні. Тобто швидше, ніж процес подачі позову або апеляції. Можна паралельно з апеляцією подавати заяву на видачу візи, якщо раптом подача апеляції не матиме успіху.

Проконсультуйтеся з нами, щоб уникнути порушень права про перебування, а також порушень візового кодексу і подальших проблем з правами іноземців, як заборона на перебування, заборона на в’їзд, відмова у в’їзді в країну на кордоні або повторні відмови у видачі візи. Неправильні відомості або неправомірне використання візи через незнання, як і пред’явлення підроблених документів можуть призвести до таких ситуацій. Рекомендуємо відмовитися від послуг туристичних фірм або агентств, які не знають правову ситуацію досконально.

(32 людина, в середньому: 3.94/5)

^