Німецький центр Аренс і Шварц

Будь-яка юридична допомога

+380 97 947 0991

Експрес-одруження для іноземців в Україні протягом тижня

Заключение брака в Германии или в Украине / Укладення шлюбу в Німеччині чи в Україні / Heirat in Deutschland oder der Ukraine

Україна наразі є тією країною Європи, де можуть укладати шлюб іноземні громадяни з будь-яких країн, причому реєстрація шлюбу проходить у найкоротші строки та з мінімальним пакетом документів. Такий шлюб є дійсним у всіх європейських країнах.

Наша міжнародна юридична компанія працює в Україні з 2004 року у сфері сімейного права і за цей час провела сотні міжнаціональних шлюбів.

З нами Ви матимете можливість одружитися менше, ніж за один тиждень.

Ми можемо зайнятися складними випадками, у тому числі, і успішно вирішити їх без зайвого бюрократизму.

Про нас

Наша німецько-українська юридична компанія спеціалізується, окрім іншого, на міжнародному сімейному праві, реєстрації шлюбів та розлученнях, а також праві на проживання та візових питаннях.

З 2004 року ми працюємо у столиці України – м. Києві, серед наших клієнтів багато іноземців. З того часу ми провели кілька тисяч міжнародних реєстрацій шлюбу з іноземцями в Україні.

У цій сфері ми є відомими лідерами ринку.

Наші послуги

  • загальне консультування з правових питань адвокатами нашої компанії
  • перевірка документів
  • прояснення формальностей, пов’язаних з коронавірусною ситуацією
  • організація в’їзду в Україну
  • зустріч в аеропорту
  • прискорення процедури перевірки легальності в’їзду іноземця
  • супровід у відділі РАГС для подачі заяви на реєстрацію шлюбу, включаючи присутність офіційного перекладача
  • супровід у відділі РАГС під час реєстрації шлюбу, включаючи присутність офіційного перекладача
  • швидке призначення дати одруження (через 3-4 дні)
  • видача двох свідоцтв про шлюб одразу після реєстрації
  • апостилізація свідоцтва про шлюб
  • швидке та безпечне пересилання свідоцтва про шлюб з апостилем протягом 24 годин у будь-який куточок світу
  • рекомендації щодо вибору готелю, ресторану, апартаментів, за бажанням – організація
  • рекомендації щодо перукаря, фотографа, за бажанням – організація

Процедура

Наша юридична компанія з 2004 року спеціалізується на міжнародних шлюбах, котрі є дійсними у Німеччині.

Процедура укладання шлюбу в Україні стане для Вас надзвичайно простою з нашою підтримкою. Вам майже ні про що не доведеться дбати самостійно.

Після знайомства ми проводимо з Вами консультацію телефоном, детально пояснюємо нюанси щодо в’їзду та процедуру реєстрації шлюбу.

Після цього ми надсилаємо Вам список документів, необхідних для подачі заяви на реєстрацію шлюбу та власне для укладання шлюбу в Україні. Такий список є індивідуальним в залежності від сімейного стану, наявності попередніх шлюбів, зміни прізвища та ін.

Ви скануєте ці документи та надсилаєте нам електронною поштою, після чого ми їх перевіряємо. Якщо цього достатньо, ми починаємо готувати документи та перекладати їх українською мовою.

Як правило, на це потрібен лише один день.

Паралельно можемо переходити до планування Вашого приїзду. Тут ми також готові надати свою необхідну допомогу у повному обсязі. Громадяни ЄС, США, Швейцарії, Туреччини, Росії, Канади, Японії та Австралії не потребують візи для в’їзду в Україну. Тут Ви знайдете перелік усіх країн, які можуть в’їжджати до України без візи. Якщо Ви є громадянином країни, громадяни якої потребують візи для в’їзду до України, ми радо Вам допоможемо у цьому питанні.

Про інші вимоги щодо в’їзду до країни, такі як туристичне страхування, обмеження, пов’язані з «коронавірусною» ситуацією та ін., ми вчасно Вас проінформуємо. Ми Вам також охоче допоможемо при бронюванні готелю та перельоту.

Після врегулювання з нами всіх нюансів Ви приїжджаєте до нас в офіс у Києві з оригіналами документів. Разом зі співробітницею нашої компанії та призначеним нами офіційним перекладачем у той же день ми разом з Вами подаємо заяву на реєстрацію шлюбу, після чого призначається дата одруження.

Ми подаємо заяву на перевірку легальності Вашого в’їзду до Прикордонної служби України. З нашою допомогою це триває 3 дні. Після закінчення такої перевірки можна проводити реєстрацію шлюбу. Як правило, оптимально по часу буде, якщо Ви приїдете до нас в офіс у понеділок або вівторок у першій половині дня. Реєстрація шлюбу відбудеться у четвер або п’ятницю на цьому ж тижні. Правда, у цей час Вам треба буде залишатися в Україні. Якщо ж Вам доведеться протягом цього часу виїхати з України, то після повернення перед реєстрацією шлюбу треба буде знову проводити процедуру перевірки легальності Вашого в’їзду, а це займе знову ж таки кілька днів. Ми самі займаємося процедурою перевірки легальності Вашого в’їзду та подаємо відповідну заяву на це. Вам особисто не доведеться відвідувати цю державну установу.

Присутність свідків при реєстрації шлюбу не обов’язкова. Церемонія за Вашим бажанням може бути або дуже простою та неформальною, або ж навпаки дуже святковою.

Церемонія укладання шлюбу триває в середньому від 5 до 15 хвилин.

Безпосередньо після одруження ми отримуємо у відділі РАГС два свідоцтва про шлюб. За потреби та бажання ми можемо запросити ще декілька екземплярів. Одне свідоцтво про одруження ми видаємо Вам одразу після реєстрації шлюбу, після чого пара може виїжджати з України вже як офіційне подружжя.

Інший екземпляр ми апостилюємо з тим, щоб свідоцтво про шлюб мало юридичну силу у міжнародному правовому документообігу у Вашій країні. Це триває близько 3 днів. За бажанням ми також можемо передати свідоцтво про шлюб на переклад присяжним перекладачем земельного суду Вашої країни. Так свідоцтво про шлюб можна буде використовувати і воно буде визнане у міжнародному правовому документообігу.

Вам не доведеться очікувати тут на місці, адже ми можемо надіслати Вам апостильоване свідоцтво про шлюб кур’єрською службою DHL-Express протягом 24 годин у будь-який куточок світу.

Переваги одруження в Україні з нашою підтримкою в порівнянні з іншими країнами

Наразі Україна є без сумнівів найкращою країною для швидкої та простої реєстрації шлюбу. Процедура не вимагає великої кількості необхідних документів, а шлюб має юридичну силу не тільки у всій Європі, але й в інших країнах світу.

  • супровід адвокатами з багаторічним досвідом роботи у правових сферах, пов’язаних з шлюбними питаннями;
  • безпечне та просте одруження;
  • свідоцтво про народження не потрібне;
  • свідоцтво про шлюбну правоздатність не потрібне;
  • довідка про реєстрацію за місцем проживання не потрібна;
  • дозвіл на перебування не потрібен;
  • ліцензія на проведення одруження або подібне не потрібно;
  • попередня перевірка не проводиться;
  • шлюб визнається у Німеччині та по всьому світу;
  • швидке призначення дати одруження (через 3-4 дні);
  • дата одруження призначається одразу ж при подачі заяви на реєстрацію шлюбу;
  • присутність свідків не обов’язкова;
  • мінімальний строк перебування в Україні – менше одного тижня.
  • дозвіл на проживання не потрібен.

Для громадян ЄС в’їзд в Україну з метою реєстрації шлюбу можливий без візи.
Серед іншого громадяни таких країн можуть в’їжджати в Україну без візи:

  • Німеччина
  • Австрія
  • Швейцарія
  • Белгія
  • Нідерланди
  • Італія
  • Ліхтенштейн
  • Люксембург

Громадянам всіх інших країн для в’їзду в Україну та одруження потрібна віза, в отриманні якої ми Вам радо посприяємо.

Всі нюанси щодо обмежень та правил у зв’язку з коронавірусною ситуацією ми обговоримо з Вами при плануванні Вашого приїзду, тому що вони завжди так чи інакше змінюються. Зазвичай для в’їзду в Україну потрібен негативний тест на Covid та наявність туристичного страхування.

Ми пропонуємо вигідні пакети по фіксованій вартості. Ви завжди матимете повний контроль своїх витрат та їх абсолютну прозорість.

Правові підстави

Визнання

Німеччина визнає шлюби, укладені за кордоном, в тому числі, в Україні, якщо їх було укладено за діючими правовими нормами та законами відповідної держави.

Свідоцтво про шлюб з апостилем та перекладом, виконаним присяжним перекладачем земельного суду Німеччини, є підтвердженням реєстрації шлюбу та може використовуватися в усіх державних установах, таких як посольства для вирішення візових питань, податкових інспекціях, органах реєстраційного обліку, відомствах у справах іноземців та інших.

«Визнання» шлюбу не проводиться. Визнання шлюбів проводять у Німеччині суди першої інстанції/сімейні суди лише, якщо пара вирішить розлучитися.

На добровільній основі та за власним бажанням пара може подати заяву про засвідчення шлюбу у німецькому відділі реєстрації актів громадянського стану. У такому випадку пара отримує німецьке свідоцтво про шлюб. Проте воно платне і у ньому немає потреби.

Обов’язок ведення сімейної книги, що бере початок з 01.01.1958 року, було скасовано законом про реформу норм, що регулюють порядок записів громадянського стану, котрий набув чинності з 01.01.2009 року. Сімейні книги, які велись до цього, продовжують вестися і в них вноситься запис про реєстрацію шлюбу.

Вибір прізвища

При реєстрації шлюбу можна змінити своє прізвище. Тобто у свідоцтво про шлюб буде записане нове прізвище. Звичайно ж, попередні прізвища можна також залишити. Є можливість обрати прізвище дружини або чоловіка як спільне подружнє прізвище, обрати подвійне прізвище або ж відповідно залишити свої попередні прізвища без змін.

Попередні шлюби

Якщо партнер/партнерка вже перебували у шлюбі, нам буде потрібне рішення суду про розірвання шлюбу з відміткою суду про набуття рішенням чинності та апостилем. Всі рішення суду та свідоцтва про смерть повинні бути легалізовані/апостильовані. Деталі ми пояснимо Вам у особистій розмові.

Українські відділи РАГС переважно не можуть перевірити шлюбну дієздатність іноземців і тому покладаються на свідчення шлюбних сторін. Більш детально ми розповімо Вам у особистій бесіді.

Необхідні документи

  • закордонний паспорт
  • за наявності, рішення суду про розірвання шлюбу з апостилем
  • за наявності, свідоцтво про смерть попереднього шлюбного партнера з апостилем

Якщо у Вас немає в наявності цих документів, Ви не можете їх отримати або апостилювати, ми можемо вияснити для даного окремого випадку, чи може попри це відбутися реєстрація нового шлюбу.

Іноземні документи додатково повинні бути перекладені на місці в Україні, а також нотаріально завірені. Ми можемо виконати це для Вас.

Хто може одружитися?

В Україні можуть одружитися громадяни усіх країн світу, які легально в’їхали в країну.

Дозвіл на проживання або реєстрація в Україні не потрібні.

Туристи також можуть одружитися в Україні.

(5 людина, в середньому: 4.80/5)

^