Німецький центр Аренс і Шварц

Будь-яка юридична допомога

+380 97 947 0991

Укладення шлюбу в Німеччині

Заключение брака в Германии или в Украине / Укладення шлюбу в Німеччині чи в Україні / Heirat in Deutschland oder der Ukraine

Після прийняття рішення про укладення шлюбу в Німеччині першим ділом слід звернутися в місцевий ЗАГС. Тобто, в ЗАГС в Німеччині, в якому буде укладено шлюб. Як правило, компетентним відділом РАЦС є те, який знаходиться за місцем реєстрації партнера, який проживає в Німеччині.

Виходячи з досвіду, відділи ЗАГС запитують для укладення шлюбу різні документи, в залежності від регіону. Не варто покладатися на рекомендації знайомих і т. д., а звертатися виключно до уповноваженого ЗАГС. Відділи ЗАГС індивідуально складають список документів, необхідних для реєстрації шлюбу. Цей список варіюється в залежності від кількості попередніх шлюбів, дітей і т. д.

Якщо Ви надішлете нам цей список, ми зможемо пояснити Вам, де можна отримати ці документи є повними ті документи, які Ви самі вже зібрали. Запитані відділом ЗАГС документи про цивільний стан необхідно буде зібрати.

У багатьох випадках це непросте завдання, особливо якщо український чоловік/дружина народилися не в Україні або документи необхідні східній частині України чи Криму.

Ми зможемо допомогти Вам у цьому в короткі терміни. На підставі довіреності ми можемо дістати для Вас будь-які документи з будь-яких регіонів України та країн колишнього Радянського союзу, після чого на цих документах повинен бути проставлений апостиль.

Залежно від документа: в українському міністерстві юстиції, міністерстві зовнішніх справ україни або міністерстві культури. Ця процедура займе близько 1 тижня, і її ми також можемо взяти на себе.

Додатково вимагається довіреність на реєстрацію укладення шлюбу від українського чоловіка/дружини, оскільки, як правило, він/вона в цей час ще проживає в Україні. Відповідний формуляр зазвичай Вам надає ЗАГС в Німеччині. Але його Ви можете отримати і у нас. У разі виникнення сумнівів ми допоможемо Вам заповнити формуляр.

Підпис українського партнера запевняє Німецьке Посольство. Крім того, Посольство видає ще й завірену копію закордонного паспорта. Всі іноземні документи повинні бути перекладені присяжним перекладачем німецької окружного суду відповідно до норм ISO 9:1995. І з цим ми допоможемо Вам у найкоротший термін, так як ми працюємо з такими перекладачами.

Завірені українськими нотаріусами перекази не приймаються в німецькому правовому документообіг, так як фахівці не є присяжними в німецькому окружному суді. Ми гарантуємо Вам визнання завірених нами перекладів будь-яким органом влади Німеччини. Повторимося, переклади, засвідчені українськими нотаріусами, не діють у Німеччині.

По завершенню цих процедур всі документи в оригіналі, включаючи перекази, подаються у відповідний відділ партнером, що проживають в Німеччині. Ви можете відправити важливі документи в Німеччину через наше бюро. Доставка займає 1-2 дні, на відміну від української авіапошти, де доставка кореспонденції займає більше тижня.

Після отримання партнер може подати заяву на реєстрацію шлюбу. Відділ РАГС передає документи далі в уповноважений Вищий суд землі для звільнення від надання довідки про шлюбної правоздатності, яка передбачена при укладенні шлюбів в Німеччині з іноземними громадянами, але Україна не видає такий документ. Після цього РАЦС видає підтвердження про успішну реєстрацію заяви про укладення шлюбу.

Важливо! У підтвердженні повинна бути вказана точна дата укладення шлюбу, інакше Посольство не буде обробляти таку заяву про видачу візи.

Тільки з цього моменту починається, власне, процес розгляду документів на оформлення візи.

Для подачі заяви на візу потрібні такі документи:

  1. довідка від уповноваженого відділу РАЦС про успішну реєстрацію заяви про укладення шлюбу (як описано вище).
  2. підтвердження про успішну здачу мовного іспиту на рівень не менше А1 Європейських типових правил. На проведення мовних іспитів в Україні на даний момент акредитований тільки Гете-Інститут у Києві. Тільки там Ви можете здати дозволений мовний іспит. Ми з радістю відповімо на Ваші запитання про мовний іспит.
  3. посвідчення особи німецького громадянина (лицьовий та зворотний боки!). Для іноземців, що проживають в Німеччині: закордонний паспорт з дозволом на перебування і т. д.
  4. чотири ідентичних фото на паспорт.
  5. три заповнених та підписаних примірника заяви про видачу візи. Формуляри Ви можете отримати безкоштовно у нас. Ми з радістю допоможемо Вам при заповненні.
  6. закордонний паспорт, чинний протягом мінімум трьох місяців.
  7. лист-запрошення у довільній формі від німецького нареченого/нареченої.
  8. письмове зобов’язання.
  9. іноземний чоловік/дружина, який проживає в Німеччині, додатково надає довідку про доходи.

Вище перераховані мінімальні вимоги. Часто посольство вимагає додаткові документи, наприклад, телефонні рахунки, спільні фотографії і т. д. З наданням всіх документів, зазначених у п. 1-9, можна подавати заяву про видачу візи.

Український наречений/наречена повинні обов’язково особисто з’явитися в посольство Німеччини в Києві у віконце 7-9, вул. Богдана Хмельницького 25 і особисто подати заяву. Зазвичай подача супроводжується невеликим співбесідою. Якщо в Німеччину також переселяються діти з попередніх шлюбів, можна відразу ж подати заяву про возз’єднання сім’ї. Таку заяву можна подати і пізніше. Після того, як Ви подасте всі документи, процес обробки до моменту видачі візи становить близько 4-8 тижнів.

Наречений/наречена, що проживають в Німеччині, повинні за власною ініціативою з’явитися в уповноважена відомство у справах іноземців для співбесіди. Посольство надсилає заяву про видачу візи у відповідне відомство у справах іноземців у Німеччині для обробки документів. Якщо відомство у справах іноземців схвалює заяву про видачу візи, воно повідомляє про це в Посольство. Посольство зв’язується з українським нареченим/нареченою і запрошує для видачі візи в Посольство.

Як зазначено вище, вся процедура, як правило, займає 4-8 тижнів, в залежності від завантаженості Посольства, відомств у справах іноземців і т. д. Спочатку національна віза видається терміном на три місяці (віза категорії D). Така віза дає дозвіл на в’їзд і укладення шлюбу в Німеччині.

Після укладення шлюбу необхідно звернутися в уповноважена відомство у справах іноземців, яке переоформить візу в дозвіл на тривале перебування. Такий дозвіл, як правило, діє протягом року і його можна пролонгувати без проблем.

У вищевказаному процесі ми надамо Вам консультативну підтримку.

Завдяки нашій багаторічної діяльності в цій сфері ми накопичили багато досвіду в роботі з даними органами влади. У 10% випадків заяви про видачу візи для укладення шлюбу відхиляються. І для цього можуть бути різні причини.

Найбільш частою причиною є підозра у фіктивному шлюбі. У такому разі доцільно подавати адміністративну скаргу до адміністративного суду Берлін. У цій сфері наші адвокати та юристи також можуть допомогти Вам.

У разі відхилення заяви про видачу візи відразу ж звертайтеся до нас, і Ви отримаєте вичерпні пояснення і коментарі. Ми проінформуємо Вас про можливі правових шляхах і залюбки візьмемо рішення Ваших питань на себе.

(62 людина, в середньому: 3.69/5)

^