Німецький центр Аренс і Шварц

Будь-яка юридична допомога

+380 (0)67 551 38 41+380 (0)63 010 63 15+380 (0)44 592 73 71

Спеціалісти та керівний персонал зареєстрованого у Німеччині підприємства

виды на жительство (ВНЖ) в Германии / види на проживання (ВНЖ) в Німеччині / Aufenthaltserlaubnis Deutschland

Працевлаштування для спеціалістів та керуючого складу у зареєстроване у Німеччині підприємство.

Правова підстава – § 18 Закону про перебування разом з § 4 Положення про зайнятість.

Головним чином, повинні бути виконані наступні умови:

  1. Трудовий договір або згода на отримання робочого місця у зареєстрованому у Німеччині підприємстві
  2. Дозвіл або згода на працевлаштування від агенції з працевлаштування
  3. Умови праці та винагорода повинні відповідати нормам, встановленим для кожної конкретної місцевості.
  4. Наявність коштів для життєзабезпечення.
  5. Необхідно надати доказ, що лише особа, котра подає заяву, зможе виконувати відповідну роботу.

Агенція з працевлаштування видає дозвіл без проведення перевірки пріоритетності кандидатів на роботу, що зазвичай є необхідною процедурою, тобто перевірки привілейованих працівників з першочерговим правом працевлаштування у Німеччині не проводиться. Умови праці повинні відповідати тим, на яких працюють німецькі працівники. Не потрібен диплом про вищу або професійну освіту. Знання німецької мови не є необхідністю.

Протягом перших двох років перед кожною зміною робочого місця необхідно отримувати згоду від відомства у справах іноземців. Протягом перших двох років дозвіл на роботу прив’язаний до конкретної зайнятості у певного роботодавця.

Можливий переїзд чоловіка/дружини та дітей. Подружні партнери або діти не повинні підтверджувати знання мови (тест A1).

Подружжя має необмежений доступ до трудової діяльності по найму або індивідуальної трудової діяльності (§ 27 абз. 5 Закону про перебування).

Процедура подачі документів на отримання візи для українців

Спочатку необхідно забронювати для себе дату та годину прийому у посольстві Німеччини у м. Київ для подачі документів на отримання візи. Йдеться про національну візу, що дасть Вам право на тривале перебування. При подачі документів на отримання візи обов’язкова Ваша особиста присутність. Ваші інтереси не може представляти представник.

Під час прийому у посольстві необхідно надати такі документи:

  • Заповнена заява на отримання візи з особистим підписом у 2 екземплярах
  • Закордонний паспорт з 2 копіями
  • 3 фото на паспорт
  • Трудовий договір або згода про прийняття на роботу з 2 копіями
  • Рекомендації з попередніх місць роботи, трудові книги з 2 копіями
  • Попередня згода агенції з працевлаштування на прийом на роботу
  • Медичне страхування для в’їзду в країну

Розгляд документів на отримання візи посольством Німеччини у м. Києві триває наразі 2-8 тижнів.

Як правило, візу видають на 6 місяців. З цією візою особа може в’їхати до Німеччини.

По прибуттю необхідно зареєструватися у відповідному відділі реєстрації за місцем проживання. Після цього роботодавець може подати заяву на отримання соціального страхування. Необхідним також є медичне страхування.

Після проходження всіх вказаних процедур та отримання необхідних документів можна подавати заяву до відповідного Відомства у справах іноземців про отримання дозволу на тривале перебування. Наразі час обробки заяв може тривати невизначений час, та у Відомств у справах іноземців є можливість одразу ж видавати попередні дозволи на перебування (так звані тимчасові дозволи).

(4 людина, в середньому: 5.00/5)

^