Німецький центр Аренс і Шварц

Будь-яка юридична допомога

+380 (0)67 551 38 41+380 (0)63 010 63 15+380 (0)44 592 73 71

Пошуки роботи у Німеччині

Правова підстава – § 18c Закону про перебування.

Передумовою для цього є визнаний у Німеччині диплом про вищу освіту. Перебування для пошуку роботи можливе максимум на півроку.

Якщо Ви знаходите робоче місце, за виконання всіх інших умов можна лишитися в Німеччині і подати заяву на отримання дозволу на перебування без відвідування посольства, а одразу ж на місці у відомстві у справах іноземців.

Важливо: Мотиваційний лист:

Для подачі документів на отримання візи необхідно самостійно написати обгрунтування щодо запланованого пошуку роботи. Необхідно чітко визначити, щодо яких робочих сфер та посад Ви маєте інтерес, куди Ви плануєте подавати заяви на роботу та де будете проживати, зокрема, надати інформацію про рівень знань німецької мови або ж чому вони Вам не потрібні.

Цей лист є важливою умовою для видачі візи.

Процес подачі документів та видачі дозволу на перебування з метою пошуку роботи для українців:

Спочатку необхідно забронювати для себе дату та годину прийому у посольстві Німеччини у м. Київ для подачі документів на отримання візи. Йдеться про національну візу, що дасть Вам право на тривале перебування. При подачі документів на отримання візи обов’язкова Ваша особиста присутність. Ваші інтереси не може представляти представник.

Під час прийому у посольстві необхідно надати такі документи:

  • Заповнена заява на отримання візи з особистим підписом у 2 екземплярах
  • Закордонний паспорт у 2 копіях
  • 3 фото на паспорт
  • Резюме
  • Мотиваційний лист
  • Диплом про вищу освіту з Додатком, рекомендації з попередніх місць роботи, трудові книги у 2 копіях
  • За можливості, дозвіл на роботу
  • Документ про визнання диплому
  • Підтвердження про наявність коштів на життєзабезпечення
  • Медичне страхування для в’їзду в країну та на весь час перебування

Розгляд документів на отримання візи посольством Німеччини у м. Києві триває наразі 2-8 тижнів.

Як правило, візу видають на 6 місяців. З цією візою особа може в’їхати до Німеччини.

По прибуттю необхідно зареєструватися у відповідному відділі реєстрації за місцем проживання. Після цього роботодавець може подати заяву на отримання соціального страхування. Необхідним також є медичне страхування.

Після проходження всіх вказаних процедур та отримання необхідних документів можна подавати заяву до відповідного Відомства у справах іноземців про отримання дозволу на тривале перебування. Наразі час обробки заяв може тривати невизначений час, та у Відомств у справах іноземців є можливість одразу ж видавати попередні дозволи на перебування (так звані тимчасові дозволи).

(5 людина, в середньому: 5.00/5)

^