Німецький центр Аренс і Шварц

Будь-яка юридична допомога

+380 (0)67 551 38 41+380 (0)63 010 63 15+380 (0)44 592 73 71

ICT-карта для трансферу всередині підприємства

ICT-Karte für unternehmensinternen Transfer - ICT-карта для трансфера внутри предприятия - ICT-карта для трансферу всередині підприємства

Керівний склад, спеціалісти та стажери – Правова підстава – § 19b Закону про перебування.

Для співробітників з країни, що не входять до складу ЄС, як наприклад, Україна, котрі отримують роботу у представництві у Німеччині.

ICT-карта (трансфер всередині компанії) представляє собою дозвіл на перебування для резидентів третіх країн, як українці, в рамках якого співробітники (керівний склад, спеціалісти та стажери) підприємства за межами ЄС тимчасово відправляються на роботу до представництва цього самого підприємства або тієї ж групи компаній у Німеччині.

Необхідні умови:

  • Провадження майбутньої діяльності у німецькому представництві в якості керівного складу, спеціалістів або стажерів
  • Постійна робота на закордонному (українському) підприємстві протягом щонайменше 6 місяців до початку трансферу.
  • Тривалість трансферу понад 90 днів
  • Згода від Федеральної служби зайнятості згідно з § 39 Закону про перебування
  • Діючий трудовий договір на весь строк трансферу та додатково (за потреби) лист про направлення на роботу з підтвердженням повернення на роботу у представництво підприємства за межами ЄС після закінчення строку трансферу.
  • Підтвердження професійної кваліфікації

Якщо йдеться про влаштування на роботу керівного складу або спеціалісту, дозвіл на перебування може видаватися на 3 роки. Для стажерів тривалість перебування обмежена максимум 1 роком.

Процедура подачі документів та видачі дозволу на перебування з метою працевлаштування для українців:

Спочатку необхідно забронювати для себе дату та годину прийому у посольстві Німеччини у м. Київ для подачі документів на отримання візи. Йдеться про національну візу, що дасть Вам право на тривале перебування. При подачі документів на отримання візи обов’язкова Ваша особиста присутність. Ваші інтереси не може представляти представник.

Під час прийому у посольстві необхідно надати такі документи:

  • Заповнена заява на отримання візи з особистим підписом у 2 екземплярах
  • Закордонний паспорт у 2 копіях
  • 3 фото на паспорт
  • Трудовий договір або згода на роботу з 2 копіями
  • Диплом з додатком + переклад з 2 копіями
  • Рекомендації з попередніх місць роботи, трудові книги з 2 копіями
  • Рішення про рівнозначність документу про професійну освіту
  • Попередня згода на влаштування на роботу від агентства з працевлаштування
  • Медичне страхування для в’їзду в країну

Розгляд документів на отримання візи посольством Німеччини у м. Києві триває наразі 2-8 тижнів.

Як правило, візу видають на 6 місяців. З цією візою особа може в’їхати до Німеччини.

По прибуттю необхідно зареєструватися у відповідному відділі реєстрації за місцем проживання. Після цього роботодавець може подати заяву на отримання соціального страхування. Необхідним також є медичне страхування.

Після проходження всіх вказаних процедур та отримання необхідних документів можна подавати заяву до відповідного Відомства у справах іноземців про отримання дозволу на тривале перебування. Наразі час обробки заяв може тривати невизначений час, та у Відомств у справах іноземців є можливість одразу ж видавати попередні дозволи на перебування (так звані тимчасові дозволи).

(7 людина, в середньому: 4.86/5)

^