Німецький центр Аренс і Шварц

Будь-яка юридична допомога

+380 (0)67 551 38 41+380 (0)63 010 63 15+380 (0)44 592 73 71

Практика у Німеччині без згоди від Центрального відомства з питань сприяння іноземним спеціалістам

Заочная учёба в Германии / Заочна навчання в Німеччині / Fernstudium in Deutschland

Правова підстава – § 17 Закону про перебування разом з § 8 абз. 1 Положення про зайнятість.

Розпочати практику у Німеччині можливо лише у тому випадку, якщо є Договір про проходження практики або детальний план практики від роботодавця, оформлені на умовах, діючих у даній конкретній місцевості. Необхідно довести, наскільки практика слугуватиме підвищенню професійної кваліфікації. Окрім того, необхідно підтвердити наявність коштів для життєзабезпечення.

Процедура подачі документів та отримання дозволу на перебування з метою проходження практики для українців

Спочатку необхідно забронювати для себе дату та годину прийому у посольстві Німеччини у м. Київ для подачі документів на отримання візи. Йдеться про національну візу, що дасть Вам право на тривале перебування. При подачі документів на отримання візи обов’язкова Ваша особиста присутність. Ваші інтереси не може представляти представник.

Під час прийому у посольстві необхідно надати такі документи:

  • Заповнена заява на отримання візи з особистим підписом у 2 екземплярах
  • Закордонний паспорт з 2 копіями
  • 3 фото на паспорт
  • Договір про проходження практики або план практики з 2 копіями
  • Атестат з Додатком, дипломи з Додатками, рекомендації з попередніх місць роботи, трудові книги з 2 копіями
  • Підтвердження про наявні кошти на життєзабезпечення
  • Медичне страхування для в’їзду в країну

Розгляд документів на отримання візи посольством Німеччини у м. Києві триває наразі 2-8 тижнів.

Як правило, візу видають на 6 місяців. З цією візою особа може в’їхати до Німеччини.

По прибуттю необхідно зареєструватися у відповідному відділі реєстрації за місцем проживання. Після цього роботодавець може подати заяву на отримання соціального страхування. Необхідним також є медичне страхування.

Після проходження всіх вказаних процедур та отримання необхідних документів можна подавати заяву до відповідного Відомства у справах іноземців про отримання дозволу на тривале перебування. Наразі час обробки заяв може тривати невизначений час, та у Відомств у справах іноземців є можливість одразу ж видавати попередні дозволи на перебування (так звані тимчасові дозволи).

(6 людина, в середньому: 4.83/5)

^